Lüleburgaz hurdacı, sektöründe yıllardır hizmet vermektedir. Hurda alım satım işlerini profesyonel çalışma anlayışı ile tecrübeli iş elemanları ile yürütmektedir. Lüleburgaz hurdacı, demir, bakır, alüminyum, çelik, kablo hurdası, sarı hurdası, yıkım hurdası, elektronik hurdalar, makine, pimapen hurdaları alım ve satım işlemlerini en uygun ve avantajlı fiyatlarla yapmaktadır.
Lüleburgaz Hurdacı
Hurda, belirli bir üretim türünden kalan, kullanım ömrünü tamamlamış ve artık kullanılmaz halde olan, ayrıştırıldığında geriye kalan malzemelerden geri kazanım değerine sahip olan belirli malzemelerin kalıntısıdır. Örneğin metal levhalar, demir parçaları, plastikler çeşitli yöntemler kullanılarak dönüştürülür ve hammadde oluşturulur. Geri dönüşüm ile kazanılan hammadde işlenerek yeniden farklı ürünlerde kullanılabilir. Hurdanın orijinal maliyeti ile geri kazanım değeri arasındaki fark kayıp olarak nitelendirilir. Hurda eşyalardan geri döşünüm ile kazanılan malzeme miktarı ise oldukça fazladır.
Lüleburgaz Hurda Alan Yerler
Firmamız Lüleburgaz hurda alan firmaların başında gelmektedir. Hurda eşyaların en bilinen ve en başta gelenleri ev ve ofislerde kullanılan elektronik eşyalardır. Cep telefonları, kartlar, laptop, bilgisayar, tablet, şarj aletleri, çamaşır makineleri gibi belirli tüketim ömrü olan ürünlerdir. Bu tür ürünlerde kullanılan metaller, gümüş, altın, bakır gibi değerli metaller ile kablolarda kullanılan teller geri dönüşümü sağlanabilen hurdalardır. Hurdanın özellikleri ise; üretim sürecinden yetiştirilir. Hurda her zaman fiziksel olarak mevcuttur. Orijinal amacına uygun bir malzeme olarak kullanılamaz. Küçük geri kazanım değerine sahiptir. Geri kazanım değerini gerçekleştirmek için başka bir işleme gerek yoktur. Hurda, yeniden işlemeye uygun bir işlemden atılan veya reddedilen malzemedir.
Lüleburgaz Geri Dönüşüm
Atık ve hurda kesinlikle aynı şey değildir. İkisi de birbirinden farklıdır. İkisi arasındaki temel farklar; atık hemen hemen her imalat sanayisinde meydana gelirken, hurda sadece belirli endüstri türlerinde meydana gelir. Yükleme ve boşaltmada dikkatsiz taşıma, kütlenin kırılması, buharlaşması, sızıntı gibi nedenlerle atık oluşturur. Fakat tornalama, tıraşlama, kalıplama gibi bazı imalat işlemlerinden kaynaklanan hurdalar oluşur. Malzemenin yapısından dolayı atık oluşur. Ancak hurda, üretim sürecinin doğal gereği olarak ortaya çıkar. Atık görünür veya görünmez olabilir, fakat hurda her zaman görünür durumdadır. Görünür veya görünmez atıklar başka bir işlemde tekrar kullanılamaz, fakat hurda başka bir süreçte yeniden kullanılabilir. Atık gerçekleşebilir bir değere sahip değildir, hurda ise gerçekleşebilir bir değere sahiptir.